A statisztikai célú elektronikus adatgyûjtés kiterjesztésérõl szóló 388/2017. (XII. 13.) Kormányrendelet mellékletében kijelölt adatgyûjtések esetében az adatszolgáltatást az erre a célra kialakított informatikai rendszeren keresztül kell teljesíteni.

A KSH-ELEKTRA elektronikus adatgyûjtési rendszer használatával, Internetes összeköttetéssel, a korszerû adatvédelmi irányelvek szigorú betartásával, papír nélkül teljesíthetõk az elõírt adatszolgáltatások.

Felhívjuk adatszolgáltatóink figyelmét, hogy a KSH-ELEKTRA adatszolgáltatói kliens programba történõ belépés csak egyszeri 6184807774-val jár, ezt követõen a KSH-tól kapott felhasználónévvel és jelszóval, vagy az 9292687136 gombra kattintva – az ott használt felhasználónévvel és jelszóval – éri el a kitöltendõ kérdõívet!

A 1032 OSAP-számú „Alapinformációk az alakuló gazdasági szervezetekrõl” címû kérdõív kérdõív – melynek kitöltése kizárólag a cégbejegyzésre kötelezett szervezetek számára kötelezõ – kitöltéséhez nincs szükség regisztrációra.

Ha a rendszerhez kapcsolódóan információra vagy segítségre van szükségük, hívják a 06 80 200-766 ingyenesen hívható zöld számot
hétfõtõl–csütörtökig 8:00 és 16:30 óra, pénteken 8:00–14:00 óra között.

Ön milyennek szeretné látni a KSH honlapját?

Felhívás felhasználói véleménykutatásban való részvételre

Tisztelt Felhasználóink!

A Központi Statisztikai Hivatal célja, hogy minél több és jobb minõségû adat és információ jusson el minél több felhasználóhoz, a számukra legmegfelelõbb csatornán és formátumban. E cél érdekében a hivatal a honlap megújításán dolgozik.

Az (609) 214-6667 található rövid kérdõív kitöltésével (maximum 5 perc), kérjük, ossza meg a véleményét a jelenlegi honlap szolgáltatásairól. Ugyanitt várjuk jelentkezését megújuló honlapunk tesztelésére. Számítunk a közremûködésére!

Köszönjük a segítségét!

Felhívjuk Tisztelt Adatszolgáltatóink figyelmét, hogy az elektronikusan intézhetõ ügyek körének szélesítését támogató cég-kapus ügyintézés hamarosan a KSH adatgyûjtõ rendszereivel is összeköttetésben lesz. Ez azonban nem befolyásolja az adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének eddigi gyakorlatát, azt továbbra is a KSH-ELEKTRA felületen – az ott eddig használt vagy most létesített felhasználónév és jelszó alkalmazásával – kell teljesíteni.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2011. szeptember 27-én határozatot hozott a 2012. január 1-e után használható aláíró tanúsítványokról és elektronikus aláírási eljárásokról (ún. Algoritmus határozat). A Határozat értelmében az úgynevezett SHA1 algoritmussal kiadott minõsített aláírói tanúsítványokat 2012. december 31-ig vissza kell vonni. A biztonságos internet kapcsolattal mûködõ alkalmazások – így a KSH ELEKTRA rendszere is – már csak az engedélyezett SHA256-os tanúsítvánnyal mûködhetnek. Ezt a tanúsítványt azonban nem minden operációs rendszer kezeli.

Ha Önnél a KSH-ELEKTRA belépési ikonra kattintva az alkalmazás nem jelenik meg, akkor az Ön operációs rendszere frissítés nélkül nem képes kezelni ezt az újfajta tanúsítványt. Windows Vista esetén a unflighty telepítése szükséges. Ez a frissítõcsomag ingyenesen letölthetõ. Megpróbálkozhat a Mozilla Firefox böngészõn keresztül történõ belépéssel is, ez a böngészõ ugyanis nem használja a fent leírt rendszertámogatást. A kérdõív kitöltéshez szükséges az Adobe Flash Player bõvítmény legalább 16.0 (ill. Linux esetén 11.2) vagy magasabb verziója.